Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

Πέφτεις;

Άραγε τι να σκεφτόταν ο Λεονάρντο ντα Βίντσι καθώς άρχιζε το πασίγνωστο έργο του, Μόνα λίζα;
Ήξερε απ' την αρχή ότι θα κατέληγε σ' ένα αριστούργημα που θα λάτρευε όλη η γη για δεκαετίες;
Απεικόνισε απλά μια τύπισσα που για ορισμένους "τυφλούς", δεν σημαίνει τίποτα.Χωρίς έκφραση, χωρίς ιδιαίτερη κίνηση(καμία)..χωρίς υπερβολές.Κι όμως αυτό το απλό πρόσωπο κρύβει ένα σωρό ατέλειες που το κάνουν μαγευτικό και μια απέραντη απλότητα που το κάνει μοναδικό.
Στον σημερινό  κόσμο υπάρχουν άνθρωποι άνεργοι, φτωχοί, πεινασμένοι.Αλλά υπάρχουν και επιτυχημένοι.Επιτυχημένοι κατά λάθος, ή με πολύ δουλειά.Ή σκοπίμως άδικα επιτυχημένοι.

Θα ήθελα να βρω κάτι που πραγματικά είμαι πολύ καλή να κάνω.Να δημιουργήσω, κάτι δικό μου.Και να έχω την δυνατότητα να το καλλιεργώ περισσότερο μέρα με τη μέρα.Να το αγαπώ.Να ταξιδεύω με αυτό, να μάθω να ζω με αυτό.Μπορώ να κάνω όνειρα όμως γιατί ρε γαμώτο να μένω πάντα στα όνειρα;;Γιατί πάντα κάτι να με φρενάρει;Ίσως τελικά να μην υπάρχει αυτό το κάτι στο οποίο είμαι αρκετά καλή.Και ίσως ποτέ δε δημιουργήσω κάτι ανάλογο με του ντα Βίντσι.Μα πείτε μου όταν προσπαθώ και κανείς δεν το βλέπει;Από ' κει και πέρα όσο και να προσπαθώ πέφτω.Και μετά μένω πάλι στα όνειρα.Συνεχώς πέφτω.Γαμώτο.Τέλος πάντων θα το βρω, θα βρω κάτι που θα μπορώ να το κάνω τόσο καλά όσο ο ντα Βίντσι.Θα.. δούμε.

3 σχόλια:

  1. Βασικά, ίσως απλώς ζωγράφισε ο Νταβίντσι. Εννοώ έχουν γίνει τόοοοοσες αναλύσεις, γιατί το ένα γιατί το άλλο και αυτός απλώς να ξύπνησε μια μέρα και να το ζωγράφισε. Τώρα ισχύει πως μπορεί να έγινε διάσημος καταλάθως και λίγο πολύ όλοι που προσπαθούμε πέρνουμε τα 3 και ο άλλος που έχει το μέσο για προβληθεί πλουτίζει.

    Το θέμα είναι να βρεις αυτό που ψάχνεις, και ίσως να μην το βλέπεις, αλλά σε ζω κάθε μέρα και πιστεύω πως σε ξέρω, και απλώς αρνήσε να δεις τα θετικά σου γιατί το'χεις πλέον πιστέψει πως είσαι ένα άσκοπο ανθρωπάκι, αλλά ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ.

    Και δεν πρόκειται να σε πείσω με το βαθύστοχο μου σχόλιο, σ'αγαπάω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. α ναι, επίσης ποτέ δεν ξέρεις τη τροπή θα πάρει η ζωή σου ή άμα θα γίνει αριστούργημα το έργο σου. Εσύ το κάνεις, και αν γίνει, ωραία αν πάλι όχι, κρίμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. daxei den exo pistepsei oti eime entelos axristi allios tha imoun fito. alla pou eine afto to kati? mou ti spaei pou den mporo oute kan na to psaxo.
    Oxi lathos katalaves to paradeigma mou gia to da vinci.kalo eine to dimiorgima tou, de psaxno gt eine apla ritoriko,to egrapsa gt mou arese. Mono.

    ΑπάντησηΔιαγραφή